Mijn Ontdekkingstocht

Wat wil je later worden? Een vraag die van kleins af aan al gesteld wordt. Ik loop vast bij deze vraag en dat is altijd al zo geweest. Je kunt alles kiezen, de wereld ligt aan je voeten. Maar de hoeveelheid keuzes en mogelijkheden zijn oneindig. Keuzestress. Een opleiding die al mijn interesses bevat, bestaat niet.

5/6/20235 min read

Wat wil je later worden? Een vraag die van kleins af aan al gesteld wordt. Ik loop vast bij deze vraag en dat is altijd al zo geweest. Je kunt alles kiezen, de wereld ligt aan je voeten. Maar de hoeveelheid keuzes en mogelijkheden zijn oneindig. Keuzestress. Een opleiding die al mijn interesses bevat, bestaat niet.

ZEKERE ONZEKERHEID

Dus, wat wíl ik later worden? Hoe moeilijk ik deze vraag ook vind, het daagt me wel uit. Wat past bij mij, wat wil ik. Durf ik te ontdekken, of kies ik voor ‘vastigheid’. Het zekere beeld, dat ik sowieso een inkomen en baangarantie krijg. Of accepteer ik dat ik nooit weet wat ik wil. Dat ik altijd blijf ontdekken. Dat het leven onzeker is, maar wel vol uitdaging en vernieuwing…

ELINE O

Mijn ontdekkingstocht. Dat is ELINE O. Waarin ik ontwerp, schrijf, observeer en fotografeer. Mijn interesse en passie komt samen in dit concept. Ik deel mijn zoektocht. Voor mijzelf en iedereen die zoekt en ontdekt.

onderzoeken

Welkom in mijn hoofd, mijn gedachtegang voor ELINE O… Hoe komt een idee tot stand? Of nou ja, hoe komt een idee bij mij tot stand. Voor Eline O moest er een beeldmerk komen en dat is een uitdaging.

Misschien is het herkenbaar, een oordeel over een ander is makkelijker dan een oordeel voor jezelf. Een ander durf je beter te observeren, voor jezelf is dit mega confronterend. Stel jezelf maar eens de vraag: “Durf ik naar mezelf te kijken”? Wat zijn mijn karaktereigenschappen? Wat zijn mijn valkuilen en mijn kwaliteiten? Waar mag ik aan werken en wat mag ik koesteren? Hoe zorg ik ervoor dat ik blijf groeien? Voor een ontwerp ga ik ontdekken en informatie verzamelen. Ik bedenk niet zomaar iets, er zit een idee achter. Een proces. Dit proces is niet zichtbaar als je alleen het eindproduct te zien krijgt. Maar dit vind ik wel het leukste. Hoe komt iemand op een idee en wat is zijn/haar gedachtegang geweest. Waar komt een eindproduct vandaan?

ontwerpen

OOO Zijn het stippen, cirkels, letters of punten. Beeld het iets uit of zijn deze drie vormen een simpele uitkomst voor een logo?

Mijn logo is maar het begin. Misschien dat er wel wordt gedacht dat je alleen een logo nodig hebt om een ‘officieel’ bedrijf te kunnen starten. Maar het verhaal achter je logo is wat je bedrijf interessant maakt. Vanuit dit idee kun je van alles ontwerpen. Je website, merchandise, posters, sociale media templates, visitekaartjes, verpakkingen, enz. Wat wil je uitstralen?

Net zoals Eline O. Die drie cirkels komen ergens vandaan. En dat idee is het uitgangspunt van alles wat Eline O doet, waaronder ONTWERPEN.

ELINE O ONTWERPT

Ontwerpen en creëren is een passie van mij. Ik hou van concepten bedenken en onderzoeken hoe een verhaal zich kan uiten in een beeld. Hoe ontwerp je waar iemand voor staat en wat iemand wil uitstralen. Het proces daar naartoe, dat vind ik leuk. Dat is wat ik doe!

ondernemen

“Gewoon doen!” Dat was mijn motto voor 2022. Nog steeds ben ik aan het leren deze uitspraak te omarmen. Ik vind dit moeilijk. Ik ga te veel in mijn hoofd zitten, en daardoor durf ik iets juist niet te ‘doen’.

Eline O Onderneemt Soms moet je gewoon ‘doen’ en jezelf uitdagen te kunnen ontdekken. Vandaar dat deze onderneming is gestart. Vanuit dit punt wil ik ontdekken, uitproberen en proeven. In deze onderneming kan ik ontwerpen, fotograferen, schrijven, observeren en nog meer veel ontdekken…

Mijn motto voor 2023 veranderd niet. ‘Gewoon doen!” Wat is jouw motto voor 2023?

ontdekken

Ontdekken. Een van de leukste dingen die er zijn als je het mij vraagt. Ontdekken is open staan voor nieuwe dingen en wel zien waar het schip strandt. Doen wat je leuk vindt en niet weten waar je eindigt.

Het mag. Je mag je route uitstippelen, weten wat je wil en weten waar je over 10 jaar wilt zijn. Iedereen bewandelt zijn pad anders. En dat is helemaal oké! Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die écht weten wat ze willen, omdat het voor mij altijd een groot vraagteken is. Maar nu kan ik zien en accepteren dat jouw pad niet mijn pad is. En dat niet iedereen hetzelfde in elkaar steekt. Dat zou trouwens ook wel saai zijn.

Eline O ONTDEKT

Eline O is een ontdekkingstocht zonder eindbestemming. Dat klinkt heel beangstigend, maar ik kijk enorm uit wat er allemaal op mijn pad gaat komen…

observeren

Spieken. Niet een van mijn specialiteiten. Ik weet nog wel dat ik de kans kreeg om te spieken. Maar ik deed het niet, ik durfde niet. Terwijl kijken naar een ander heel leerzaam is, misschien in het geval van afkijken iets minder, maar kijken naar hoe een ander dingen aanpakt of onderzoekt, daar mag je best bij spieken. Want waarom zelf het wiel uitvinden, als het wiel al uitgevonden is…

Een ander observeren, dat is enorm leerzaam. Hoe pak jij een project aan of hoe onderhoud je je social media. Waar heb jij je kennis vandaan en hoe sleep je de leukste opdrachten binnen. Allemaal vragen, die als je observeert beantwoord kunt krijgen.

Eline O OBSERVEERT

Ik kijk. Ik kijk naar jou, kijk naar vergelijkbare diensten of mensen. Ik kijk naar hetgeen mij inspireert. En als je goed kijkt, dan zie je overal een vleugje inspiratie…

onzekerheid

Is een beetje onzekerheid eigenlijk niet heel erg mooi?

Onzekerheid heeft een hele negatieve lading, in mijn oren dan. Ben je onzeker, dan sta je niet stevig in je schoenen, of ben je niet zeker van je kennen en kunde. Maar is niet iedereen een beetje onzeker?

Mijn onzekerheid is: ‘de toekomst’. Wat wil je later worden of waar sta je over 10 jaar? Zodra deze vragen gesteld worden, word ik onzeker. Dan krijg ik een gevoel alsof ik het móet weten. En al helemaal als mensen om mij heen in geuren en kleuren kunnen vertellen wat ze willen worden. Ik heb heel lang gezocht naar ‘wat ik wil worden’. En mezelf wijs gemaakt dat ik een beroep moet kiezen. Maar daar werd ik ongelukkig van… Nu accepteer en omarm ik dat mijn toekomst onzeker is. En dat vind ik stiekem heel erg leuk, het leven is een verrassing het leven is onzeker!

Eline O ONZEKERHEID

Ja, ik ben onzeker. Is dat erg? Nee. Mijn onzekerheid daagt me uit en laat me groeien. Mijn onzekerheid durft me te confronteren, ook al is dat moeilijk. Ja, ik ben onzeker, en deze onzekerheid vind ik eigenlijk heel erg mooi…